Importservice | Autocomplex Nederland

Auto Importeren vanuit het buitenland

Auto Importeren vanuit het buitenland

Het importeren van een jong gebruikte auto uit Duitsland kan een interessante besparing opleveren. Daarnaast zijn auto’s in Duitsland vaak vollediger uitgerust en is het aanbod vele malen groter dan in Nederland waardoor u sneller vindt wat u zoekt.

Waar te beginnen bij het invoeren van een auto

De rompslomp en het niet weten waar te beginnen kunnen echter een barrière vormen om hier slim gebruik van te maken. Daarom heeft AutoComplex zich ten doel gesteld het importeren van een auto zo veel mogelijk voor u te versimpelen. De dienst die wij bieden richt zich er op u het gehele of gedeeltelijke auto import traject uit handen te nemen.

Auto zoeken en importeren

Het importeren van een auto begint in de regel met het zoeken naar een geschikte auto die hiervoor in aanmerking zou kunnen komen. Deze zoektocht begint doorgaans online. Op onze pagina vindt u een overzicht van de belangrijkste websites om u hiermee op weg te helpen.

Let u bij de aanschaf van een tweedehands auto in Duitsland goed op de leeftijd en de kilometerstand. Dit kan bij het importeren van de desbetreffende auto namelijk implicaties hebben voor de te betalen BPM en/of de BTW.

Transportbedrijf vervoert veilig

Als je de auto die je koopt in Duitsland op een trailer laat transporteren is dat veilig. Onze vaste chauffeurs zijn professionals en werken al jaren met autotransport. Auto’s worden goed vastgezet op moderne trailers van het transportbedrijf waar wij mee werken. Voordat de auto meegaat wordt de auto nagelopen door de chauffeur.

Transportbedrijf is verzekerd voor eventuele schade

Als je een auto uit Duitsland via ons laat transporteren ben je verzekerd. Het transportbedrijf is verzekerd voor eventuele schade wanneer er iets mis gaat onderweg. Gelukkig gebeurt dit vrijwel nooit, maar het is wel een veilig idee dat je zeker bent van een schadevrije auto.

Het is makkelijk als het transportbedrijf alles voor je regelt

Als je zelf je auto moet gaat halen in Duitsland komen daar heel veel handelingen bij kijken. Behalve de auto zelf halen, komen er nog een hoop kleine klusjes bij: De verzekering regelen voor de importauto, de tijdelijke kentekenplaten regelen (let op: rijd niet door Nederland met een Zollkenzeichen van het Duitse autobedrijf), een afspraak maken met de Duitse dealer, de route uitstippelen, vervoer voor de heenweg regelen etc. Dat wordt je allemaal uit handen genomen wanneer het transportbedrijf alles voor je regelt.

Import Aanvragen