Consignatie Verkoop | Autocomplex Nederland

Wilt u uw auto verkopen?

Je auto voor consignatie verkoop aanbieden?

Het kan een interessante manier van verkopen zijn. Benieuwd wat dit voor jou kan betekenen? Wij hebben de voor- en nadelen voor je op een rij gezet. Verkopen aan particulieren is lang niet meer zo interessant als wat het geweest is. Steeds vaker hoor je mensen met slechte ervaringen. Er komen allerlei vreemden aan de deur, particulieren komen met lage biedingen en er worden steeds vaker verkopers opgelicht. Met name bij de autoverkoop willen mensen na het maken van een proefritje nog wel eens ‘vergeten’ terug te komen. Tegenwoordig willen we graag meer veiligheid en zekerheid, maar vooral ook weinig gedoe.

Consignatie verkoop auto

Er zijn veel verschillende manier om een auto te verkopen. Een handelaar is iemand die verstand van zaken heeft. Consignatieverkoop via officiële autohandelaren wordt daarom veel gedaan. Dat werkt als volgt: je tweewieler komt bij een autozaak in de buurt in de showroom te staan en de winkeleigenaar probeert je rijtuig voor je te verkopen. Je hebt er zelf geen omkijken naar, en alles wordt voor je geregeld. Het is een makkelijke manier om de verkoop van je tweewieler uit te besteden. Je moet alleen wel naar de winkel om je voertuig daar aan te bieden en af te spreken voor welke prijs hij verkocht mag worden. De auto blijft in jouw bezit, totdat hij daadwerkelijk verkocht is. Je krijgt geen mensen aan de deur die even willen kijken. Sterker nog, je ziet waarschijnlijk niet eens wie je voertuig koopt. De autozaak waar hij staat wordt als presenteerblaadje gebruikt en helpt je bij de verkoop. De voordelen van consignatie verkoop op een rij:

Consignatie Verkoop Aanvragen

  Commissie betalen

  Je auto in consignatie verkopen kan heel interessant zijn, maar het heeft wel enkele nadelen. Er hangt aan de consignatie verkoop altijd een prijskaartje, want elke winkelier vraagt een bepaalde commissie. Bij sommige autozaken spreek je een vast bedrag af, anderen vragen een bepaald percentage van de verkoopprijs. De meeste zaken vragen sowieso een minimaal bedrag van 450-500 euro. Dat is bij sommige occasions een groot deel van wat het rijwiel in totaal nog opbrengt. Dat is al een nadeel, maar naast de kosten kan het ook nog erg lang duren voordat je je tweewieler kwijt bent. Het is dus afwachten wanneer je verdient aan je auto, want het is geen garantie dat je rijwiel verkocht wordt. Consignatie verkoop heeft ook nadelen:

  Je moet bij elke autohandelaar commissie betalen.

  Een andere manier van auto verkopen die bij het principe van consignatie verkoop aansluit is je tweewieler via een online auto aan te melden. Het grote verschil met je auto in consignatie verkopen is dat bij aanmelding op een veilingsite een gespecialiseerde zaak, die aangesloten is, eerst zelf een voertuig koopt en dan pas doorverkoopt. Je kunt in dat geval dus sneller van je te verkopen rijtuig af zijn. Of het een inkoper vervolgens wel of niet lukt het voertuig weer door te verkopen is dan niet meer iets waar jij je zorgen om hoeft te maken.

  Autocomplex.nl is zo’n online veilingsite waar je je tweewieler aan erkende inkopers en officiële zaken kunt aanbieden. Je meldt je voertuig aan en inkopers kunnen in de veiling meebieden op je auto. Autocomplex.nl bemiddelt dan tussen de verkopende partij en de kopende partij. In tegenstelling tot consignatieverkoop zie je bij verkoop via een online veiling de eigenaar van een zaak pas als de koop al is gesloten. Alles kun je dus snel en veilig vanuit huis regelen. De gegevens die je invoert zijn alleen zichtbaar voor de 800 RDW-erkende inkopers die op je motor kunnen bieden in de besloten veiling. Consignatie verkoop kan een goede manier van motor verkopen zijn. Wil je iets meer zekerheid als het gaat om het financiële plaatje en wil je vooral gewoon snel van je motor af? Dan is het aanbieden via onze veilingsite een goede manier om je tweewieler te verkopen.

  Autocomplex.nl is dé site waar je eenvoudig en zonder gedoe je auto verkoopt. Meld je auto vrijblijvend aan.